Maa: Alankomaat
Tyylilajit: Progressiivinen metalli, "helposti kuunneltava alternative piano musiikki",
Syntymäaika: 26.2.1986-
Instrumentti: Laulu
Laulukieli: Englanti
Soololevyt:
Beautiful Red (2001)
Muut kokoonpanot:
Ambeon:
Fate of a Dreamer (2001)
Cold Metal (Single) (2001)
Ayreon:
Ayreonauts Only - "Temple of the Cat" (2000)
Artistin kotisivut:
-

__________________________________________________________________________

Kokonaisarvio:
Kaiken kaikkiaan tästä laulajaneitosesta tiedetään hyvin vähän. Tällä artistilla ei ole enää toimivia kotisivuja, hänestä ei löydä juurikaan tietoa wikipediasta, eikä edes suuren suuri bittiavaruutemme kerro hänestä kuin pienen ajanjakson hänen elämästään. Mutta mitä me sitten tiedämme hänestä?
   Astrid van der Veen (26.2.1986-) aloitti laulutunnit 10vuotiaana. Ensimmäiset kaksi vuotta opinnoistaan hän opiskeli klassista laulua, mutta siirtyi sitten opiskelemaan kolmeksi vuodeksi kevyttä laulua. Oman levyn äänittämiseen hänelle tarjoutui tilaisuus jo 14vuotiaana, jolloin hän äänitti ensimmäisen soololevynsä Beautiful Red, joka ei ole myytävissä kauppojen levytiskeillä.
Arjen Anthony Lucassen sattui kuulemaan levyn pian sen levytyksen jälkeen ja pyysikin laulaja Ambeon -projektiinsa laulamaan. Bändin levy julkaistiin vuonna 2001 nimellä Fate of a Dreamer.  Itselläni ei ole minkäänlaista tietoa että Astrid olisi koskaan esiintynyt missään livenä, mutta ainakin facebookin faniyhteisön kuvista päätellen näinkin on joskus käynyt.
   Kaikesta tästä turhauttavasta mystisyydestään huolimatta Astrid on yksi lempi artisteistani, varsinkin huomioon ottaen hänen ikänsä levytysvaiheessa huomioon ottaen. Vaikka hänen laulutekniikkansa ei sinänsä ole aivan kohdallaan, korvaavat sen levyillä upea äänenkäyttö mm. kappaleessa Ashes, sekä loistavat tunnetilat jotka Astrid on kappaleisiinsa saanut luotua. Myös hänen upeat sanoituksensa ja melodiansa levyillä ovat Astridin omaa käsialaa ja varsin ainutlaatuisia! Suosittelenkin kuuntelemaan tämän hieman goottihenkisen artistin kappaleiden kuuntelemista isolla kädellä!

Toisinsanoen mukavaa hämyilymusiikkia hämäräiltoihin. :)

Ps. Mikäli tiedätte Astrid van der Veenistä lisää olisin kiitollinen jos voisitte laittaa viestiä vaikka kommentteihin :) myös mikäli levy kaapista sattuu löytymään ja joku olisi halukas myymään ottaisin ilolla tarjouksen vastaan.

Kuuloistani musiikkia: ****½
_________________________________________________________________

Kuunneltavaa näytteeksi:
Beautiful Red:
www.youtube.com/watch
Ashes:
www.youtube.com/watch
Temple of the Cat:
www.youtube.com/watch
Cold Metal:
www.youtube.com/watch